Podcast
PowNed

Anouk in 30 MINUTEN RAUW: 'De rockchick is allang vertrokken'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk in 30 MINUTEN RAUW: 'De rockchick is allang vertrokken'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW praten Ruud de Wild en Anouk over roem, de relatie met haar familie en kinderen en het vinden van de 'ware liefde'.

Anouk brak in 1997 door met Nobody's Wife en is sindsdien niet weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. Ze scoorde talloze hits én een negende plek op het Eurovisie Songfestival in 2013. Is er een Anouk vóór en ná de roem? "Ik heb me altijd geprobeerd zo grounded mogelijk te houden", vertelt ze in 30 MINUTEN RAUW. "Als in door mezelf of door m'n kinderen of door de mensen om me heen. Maar inderdaad, ik denk dat het voor niemand gezond is om bekend te zijn. Voor niemand."

Zonder roem geen zes kinderen

Spijt van de roem heeft Anouk echter niet. "Het is niet iets waarvoor ik heb gekozen. [...] Als ik niet bekend was geweest en niet dat geld had gehad, had ik ook niet zes kinderen gehad", aldus Anouk. De zangeres heeft een groot gezin, maar spreekt haar eigen familie niet meer. In deze aflevering van 30 MINUTEN RAUW vertelt ze hoe ze er mee omgaat als haar kinderen naar haar familie vragen of wanneer zij hun oma willen zien.

Rockster af

Anouk geeft toe dat de rockchick die ze ooit was, allang al is vertrokken: "Ik voel mezelf echt huismoeder die af en toe, zeg zes à tien keer per jaar het huis verlaat om geld te verdienen. Ik voel mezelf echt geen rockster, daar vind ik mezelf echt te oud voor. Maar ik zie het wel echt als een baan. Het is niet dat ik denk 'oh mijn god, ik heb dit nodig, het applaus dat ik ga krijgen vanavond.' Nee."

Luister hier de aflevering waarin ze openhartig is over haar vroegere drugs-gebruik naar haar kinderen toe en hoe ze nu over de liefde denkt.

#13 - 30 MINUTEN RAUW met Anouk (S08) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie