Programma

Pianoman Bataclan reageert op Top 2000

  1. Nieuwschevron right
  2. Pianoman Bataclan reageert op Top 2000

Na de aanslagen in Parijs op 13 november speelde een onbekende muzikant John Lennons 'Imagine'. Onze collega's van NOS op 3 spoorden hem op in Stuttgart.

Eerste plek

De tot nu toe anonieme pianoman blijkt Davide Martello te heten. Mede dankzij zijn pianospel de dag na de terreurdaad in het Franse poppodium Bataclan werd 'Imagine' van John Lennon weer veel gedraaid. Er werd zelfs zoveel op gestemd dat het op de eerste plek van de Top 2000 geëindigd is.

'Waanzinnig'

Davide is verheugd om te horen dat 'Imagine' dankzij hem op nummer 1 staat in de Top 2000. Een plek die voorheen enkel was voorbehouden aan Queens 'Bohemian Rhapsody', de Eagles-hit 'Hotel California' en eenmalig aan 'Avond' van Boudewijn de Groot. "Waanzinnig!", roept hij.

Tom & Jerry

"Ik speel dit liedje altijd als er iets ergs gebeurt", zegt Davide over waarom hij juist 'Imagine' speelde bij het Bataclan theater. "Het is dan het eerste nummer dat ik kies. Het is een episch nummer." Volgens de muzikant speelt hij thuis altijd de tune van Tom & Jerry als zijn kinderen ruzie maken. "Dat is wat muziek met je doet: het kan geweld stoppen"

Bekijk hier het volledige interview van de NOS op 3 met Davide Martello

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie