Programma

Deze bands brachten een eigen biertje uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze bands brachten een eigen biertje uit

Muzikanten en bier zijn vaak onlosmakelijk verbonden. Het is dan ook niet gek dat veel bands een eigen biertje hebben uitgebracht. Op Internationale Bierdag duiken we in (een deel van) het aanbod.

Metalbands aan kop

Vooral in de metalwereld is het bijna eerder regel dan uitzondering om je eigen biertje uit te brengen. Zo hebben onder andere Metallica, Rammstein, KISS, AC/DC, Motörhead en Iron Maiden een goudgele rakker op de markt gebracht. Er is geen betere combinatie mogelijk dan harde gitaren en een lekker dorstlessend drankje (maar vast wel een gezondere).

Nederlands bier

Ook Nederlandse artiesten zijn aan het brouwen geslagen. Of nouja, hebben een brouwerij aan het werk gezet. Zo bracht Tim Knol, van ex-TopSong Wandering Heart, een aantal jaar terug de IPA Wiggle uit. Het biertje verscheen bij Tender Brewery, een brouwerij met dezelfde naam als het vinyllabel van Knol. De naam Wiggle is afkomstig van een nummer van The Miseries, een sideproject van de zanger.

Daarnaast verscheen er ter ere van de reünie van Doe Maar een biertje uit bij brouwerij De Prael. Het biertje is uitgebracht tijdens de release van het album Versies / Limmen Tapes, vandaar dat het etiket van het biertje ook de herkenbare fluorkleuren, roze & groen bevat.

Queen Bohemian Lager

Queen heeft zelfs meerdere soorten drank op de markt gebracht. Eerst was daar de Killer Queen Vodka en dat smaakte naar meer! Een aantal maanden na het uitbrengen van de sterke drank in 2015 voegde Queen ook een biertje toe aan hun collectie, namelijk de Bohemian Lager. Dit ter ere van het veertigjarig jubileum van de single Bohemian Rhapsody. De Lager wordt gebrouwen in Tjechië, voormalig onderdeel van het Koninkrijk van Bohemen rond 1840. Het logo dat te vinden is op de flesjes, het Queen wapen, is ontworpen door de overleden Freddie Mercury toen hij studeerde aan het Ealing Art College in Londen.

Pearl Jams Faithfull Ale

Dankzij de Amerikaanse bierbrouwer Dogfish Head mogen we ook Pearl Jam toevoegen aan deze lijst met namen. Ter viering van het twintigjarig jubileum van de band bracht de brouwerij een biertje uit voor de mannen. Het alcoholische eerbetoon aan de grungeband heeft de naam Faithfull Ale gekregen en is te vergelijken met Belgisch blond bier, aldus de brouwerij.

Meer weten over de geschiedenis van bier? Check hier het verhaal van NPO Kennis.


Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie