Programma

30 MINUTEN RAUW met Angela de Jong

  1. Nieuwschevron right
  2. 30 MINUTEN RAUW met Angela de Jong

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud de Wild in gesprek met recensente Angela de Jong.

In de podcast vraagt Ruud zich onder andere af hoe het komt dat Angela de Jong altijd zo verbolgen is over tv-programma’s, wat ze van de nieuwe koers van RTL Boulevard en Shownieuws vindt en of ze zich schuldig voelt jegens Humberto Tan en Art Rooijakkers.

30 minuten met Angela

'Weet je wat ik de allermoeilijkste vraag vind? Wie ben jij?', begint Ruud de Wild. "Nee maar, volgens mij is degene die je ziet is wie ik ben. Denk ik. Vrij recht voor z'n raap en weinig tactisch kom ik op mijn 43e steeds vaker achter, maar zo eerlijk mogelijk zoals ik kan zijn. Voor de rest een vrij doorsnee figuur", legt Angela uit. Ze is geboren in Gouda, maar opgegroeid in Oude Kerk aan de IJssel. Al van kinds af aan had ze veel met televisie. "Ik vind televisie heel leuk sinds ik al heel klein ben", vertelt De Jong. "Toen ik een jaar of achtien, negentien, twintig was dacht ik: 'Wat wil ik met mijn leven?' Journalist worden en schrijven over televisie. Dat is denk ik het leukste wat ik kan verzinnen."

RTL Boulevard en Late Night

Ruud kaart aan dat het lijkt alsof ze permanent boos is op Talpa. "Dit is wel een karikatuur wat er in Hilversum heel graag van mij gemaakt wordt", vertelt Angela. "Ik ben denk ik net zo vaak heel lyrisch over programma's als dat ik vind dat ik als kijker niet serieus genomen wordt." Is ze harder geworden? "Ik denk niet dat het zo is." Is Boulevard in haar ogen veranderd? "Ja heel erg. Het is minder gebaseerd om een aantal sterke gezichten. Het is nu een heel wisselend circus aan mensen die daar staan."

In haar column begon De Jong over de dalende kijkcijfers van RTL Late Night en de vermeende affaire van Humberto Tan. "Het succes van mijn column is dat ik eigenlijk altijd eerlijk ben. Dat ik gewoon opschrijf wat ik denk, wat ik zie en wat ik vind als ik een televisieprogramma kijk, want dat komt overeen met meer mensen", vertelt De Jong. Is het haar schuld dat hij is vertrokken bij Late Night? "Het is niet mijn schuld dat Humberto weg is bij Late Night. Er is maar één iemand die dat programma om zeep heeft geholpen. Hij. En zijn team."

Verder sprak Ruud de Wild met Angela de Jong over wat haar fascinatie is voor Wilfred Genee en of ze ooit zelf een eigen tv-programma gaat presenteren. Je hoort 't in een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW.

Quote

Het is niet mijn schuld dat Humberto weg is bij Late Night. Er is maar één iemand die dat programma om zeep heeft geholpen. Hij. En zijn team

Angela de Jong

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie