Programma

Phil Everly overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Phil Everly overleden

Phil Everly is 74 jaar geworden. Hij overleed aan een longziekte. Bolland & Bolland eren hem met een

Lang en hard gevochten

Phil Everly maakte onderdeel uit van The Everly Brothers. Hij overleed vrijdag aan complicaties die optraden bij een chronische longaandoening. Hij heeft de aandoening overgehouden aan het roken. "We zijn er kapot van," aldus zijn vrouw Patti Everly in de Amerikaanse krant. "Hij heeft lang en hard gevochten."

Everly Brothers

Amerikaans duo bestaande uit de broers Don en Phil Everly, dat een begrip is in de geschiedenis van rock & roll. De Everly Brothers scoren tussen 1957 en 1984 maar liefst dertien Top 10-hits.

Singles

De Everly Brothers brengen in 1956 hun eerste single uit, maar 'Keep A' Lovin' Me' flopt jammerlijk. De opvolger, 'Bye Bye Love', betekent echter meteen hun doorbraak. Ze hebben hits in de Verenigde Staten, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Met name de nummers 'Wake Up Little Susie', 'All I Have To Do Is Dream' en 'Bird Dog' bereiken topplaatsen in de charts. Ook nadat ze in 1960 een contract hebben getekend bij Warner Bros Records scoren de Everly Brothers hits.

Sound

Het succes van het duo is voor een groot deel te danken aan hun unieke, herkenbare sound. De harmonieuze tweezang in combinatie met geraffineerd gitaarwerk is in die tijd een revelatie. De Everly Brothers hebben een indrukwekkende status opgebouwd. Maar liefst 26 keer halen ze de Billboard Top 40 en in 1986 worden ze opgenomen in de Rock and Roll Hall Of Fame.

Reünie Bolland & Bolland

Naar aanleiding van de dood van Phil Everly zongen de broers Rob & Ferdi Bolland voor één keer weer samen. “The Everly Brothers was onze leerschool. We kunnen al hun liedjes zingen,” aldus Rob Bolland. Hij vervolgt: "In '73 is er een breuk gekomen tussen de broers, toen heeft Don zijn gitaar kapotgeslagen en hebben ze elkaar zoveel jaar niet gesproken. In die fase zit ik nu ook met mijn broer Ferdi. We hebben geen gitaar kapotgeslagen, maar we hebben ook ruzie."

Ster advertentie
Ster advertentie