Programma

Dingen waar Charlie Watts goed in is (behalve drummen)

  1. Nieuwschevron right
  2. Dingen waar Charlie Watts goed in is (behalve drummen)

Charlie Watts is 75 jaar geworden. De Stones-drummer is goed in meer dingen dan drummen.

Financiën

Charlie wilde aanvankelijk niet bij de Stones spelen, omdat ‘ie al in andere bands speelde. En die kregen wél betaald. Wijselijk schoof hij pas achter de Rolling Stones-drumkit toen ook die band wat begon voor te stellen.

Bescheidenheid

’t Is moeilijk bescheiden te blijven, als je de drummer bent van één van de grootste bands ooit. Charlie Watts doet het toch. Je betrapt hem zelden (nooit?) op een solo waarmee hij in de spot springt en zijn hele houding straalt uit: superleuk dit, maar laat mij maar lekker muziek maken.

Trouw

Shirley Ann Shepherd is Charlies vrouw sinds 1964. Terwijl de andere Stones hoerden en sloerden tijdens de tours, sliep Watts alleen. Wel had hij wat moeite met inslapen, zonder zijn ega naast zich.

Roll

Volgens Keith Richards haalden kwaaie pieren de ‘roll’ uit rock ’n roll, en noemden het rock. De belangrijkste reden dat de Stones nooit tot ‘rock’ zullen vervallen is, zeggen wij dan weer, de ‘roll’ die Charlie Watts inbrengt. De man swingt.

Jazz

Dat brengt ons bij het belangrijkste punt. Dat Charlie geen rock speelt, maar roll, komt vast en zeker door zijn muzikale hart. Dat klopt in eerste instantie voor jazz. Die subtiliteit bewaren in een jazzformatie is al knap, maar als je de jazz weet te bewaren in een rock ’n’ roll band, dan zit je erop.

Gefeliciteerd Charlie Watts!

Ster advertentie
Ster advertentie