Programma

5 bekende albumcovers die Anton Corbijn schoot

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 bekende albumcovers die Anton Corbijn schoot

Anton Corbijn is een Nederlands muziekfotograaf die artiesten als U2 en Metallica op de foto zet. Verscheidene albumcovers zijn door hem gefotografeerd.

U2 – The Joshua Tree

Corbijn beleeft zijn grote internationale doorbraak met de Ierse band U2. Ze ontmoeten elkaar op 11 februari 1982 tijdens de eerste Amerikaanse tournee van de band. Sinds de ontmoeting met de Ierse band shoot Corbijn zeven albumcovers waaronder The Joshua Tree uit 1987. Het is het vijfde studioalbum met bekende singles als ‘Still Haven’t Found What I’m Looking For’ en ‘With Or Without You’.

Depeche Mode – Violator

In 1986 werkt Corbijn voor het eerst samen met Depeche Mode. Naast albumhoezen, ontwerpt hij ook een hele live set en maakt hij livefoto’s voor de band. Hij doet de artwork voor onder andere het album Violator uit 1990. Bekende nummers zijn ‘Personal Jesus’ en ‘Enjoy The Silence’.

The Rolling Stones – Stripped

De albumhoes voor Stripped van The Stones uit 1995 is ook van Corbijns hand. Het album bevat twee studiosessies en drie live opnames, waarvan één in Paradiso Amsterdam in 1995. Het album bevat een cover van Bob Dylans ‘Like A Rolling Stone’; de eerste single van het album. Ook ‘Wild Horses’ komt van deze plaat.

The Killers – Sam's Town

Sam's Town is het tweede studioalbum van The Killers. Het album komt uit op 27 september 2006 met singles als ‘When You Were Young’ en ‘Read My Mind’. Volgens Corbijn wilde The Killers voor deze plaat een wat chiquere, 'gypsy' uitstraling. Model en zangeres Felice LaZae stond model voor de albumhoes.

Metallica – Garage Inc.

Voor de cover van Garage Inc. fotografeert Corbijn de leden van Metallica gekleed als monteurs. Het is een verzamelalbum met verschillende covers van Britse heavymetalbands. Zo coverde Metallica ondere het bekende 'Whiskey In The Jar' van The Dubliners. Garage Inc. wordt uitgebracht in 1998.

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie