Programma

Steeds meer vraag naar kindvrije vluchten

  1. Nieuwschevron right
  2. Steeds meer vraag naar kindvrije vluchten

Ze blijken één van de grootste ergernissen in vliegtuigen: kinderen. Er is volgens onderzoek van een groot reisbureau dan ook steeds meer vraag naar kindvrije vluchten. Jan-Willem en Jeroen bellen met het bureau.

Grote ergernis

Je hebt maanden hard gewerkt en mag eindelijk op vakantie. Dan blijk je in het vliegtuig tien uur lang naast een huilend kind te zitten. Het is voor veel mensen een grote ergernis en er komt daarom steeds meer vraag naar zogeheten kindvrije vluchten. Jan-Willem en Jeroen bellen met reisexpert Ruud Raaijmakers. Hij deed hier namens een grote reiswebsite onderzoek naar en snapt de vraag wel: "Ik heb geen kinderen, dus ik erger me er zelf ook aan."

Optie voor kinderloze reiziger

Jan-Willem en Jeroen snappen de ergernis wel, maar vragen zich ook af hoe erg een vlucht met lawaaierige kinderen nou eigenlijk is. "Je kan ook denken: 'kan mij het schelen'. Die mensen met kinderen hebben ook recht op vakantie," zegt Jan-Willem. Daar is Raaijmakers het niet helemaal mee eens: "Vakantie begint wat mij betreft als je in het vliegtuig stapt. Dus die moet je kunnen inrichten zoals je zelf wil." Mensen met kinderen hoeven volgens hem ook helemaal geen gevolgen te ondervinden van kindvrije vluchten: "Het is een optie voor de kinderloze reiziger."

Bereid om meer te betalen

Uit het onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn om meer te betalen, zegt Raaijmakers: "De meerderheid wil 10 tot 25 euro extra betalen per enkele vlucht. Een kleine minderheid zelfs meer." Een aantal Aziatische maatschappijen is volgens de reisexpert al aan het testen met 'stille zones'. Jan-Willem vindt het allemaal een beetje negatief ingestoken en vraagt zich af of zo'n vlucht het geld wel waard is: "Dan zal je zien, dan kom je in je hotel en dan zit je kamer naast die met huilende baby's."

Beluister het hele gesprek hier:

Nieuws dat veel losmaakt: er is steeds meer vraag naar kindvrije vluchten!

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 met Jan-Willem Start Op!.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie