Programma

Johan was een jaar offline: "Ik merkte dat ik verslaafd was aan mijn mobiel"

  1. Nieuwschevron right
  2. Johan was een jaar offline: "Ik merkte dat ik verslaafd was aan mijn mobiel"

Het lijkt onmogelijk: een jaar lang zonder social media, smartphone en internet. Toch heeft Johan van Houten het voor elkaar gekregen om 366 dagen offline te leven!

Verslaafd aan mobiel

Gerard Ekdom is stomverbaasd als hij het nieuws hoort en wil hier alles over weten! "We konden weer bellen, dus dat is heel fijn. We hebben van tevoren ook even lekker geappt", grapt Gerard in de uitzending. Johan heeft de motivatie om een jaar lang zonder digitale apparaten te leven gehaald uit zijn overmatig gebruik van social media. "Ik merkte dat ik verslaafd was aan mijn mobiel en heb op dat moment besloten om te gaan digiminderen", vertelt Johan.

Niet altijd even makkelijk

Een compleet jaar offline leven is voor Johan niet altijd even makkelijk geweest. "Ik heb bijvoorbeeld regelmatig gehad dat ik mijn telefoon voelde trillen in mijn broekzak, terwijl die toch echt al maanden in mijn kluis lag." Zijn periode zonder digitale apparaten heeft Johan ook positieve dingen gebracht. "Als mensen je echt bij hun feestje willen hebben, nodigen ze je toch wel uit." Johan daagt mensen uit om in de week van 18 tot 25 april samen met hem een week lang te digiminderen.

Beluister hieronder het fragment uit Ekdom In De Ochtend:

Johan leefde een jaar zonder digitale apparaten. Hoe ging dat!?

Quote

Ik merkte dat ik verslaafd was aan mijn mobiel en heb op dat moment besloten om te gaan digiminderen

Johan van Houten

Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
ma t/m vr 06:00 tot 09:00

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie