Programma

Ronnie Wood openhartig over longkankerdiagnose

  1. Nieuwschevron right
  2. Ronnie Wood openhartig over longkankerdiagnose

Tijdens een routinecontrole werd bij de Rolling Stones-gitarist longkanker ontdekt.

Slecht nieuws

"Het was bijna voorbij", aldus Wood in een interview met de Engelse krant Daily Mail. In mei ontdekte zijn dokter tijdens een routinecontrole een tumor in de linkerlong van de gitarist. Inmiddels is dit operatief verwijderd en heeft hij het goede nieuws mogen ontvangen dat de kanker niet is uitgezaaid. "Ik was op slecht nieuws voorbereid, maar had er ook veel vertrouwen in dat het goed zou komen", vertelt Wood.

Beschermengel

​"Alles gaat goed momenteel. Ze hebben het vroeg genoeg behandeld", aldus Wood. De gitarist, die op 1 juni zijn 70e verjaardag vierde, is sinds vorig jaar gestopt met roken, maar is niet verrast dat hij toch de diagnose longkanker kreeg. Wood: "Hoe kan ik 50 jaar lang aan één stuk door hebben gerookt zonder dat er iets gebeurt?" De gitarist beseft zich goed hoeveel geluk hij heeft gehad. "Ik heb altijd een goede beschermengel gehad die over mij waakte", vertelt Wood.

Naar Nederland

​Gelukkig voor ons zien wij Ronnie Wood volgende maand gewoon schitteren op het podium, want de Britse band staat op 30 september in de Amsterdam ArenA en op 15 oktober in het GelreDome met hun No Filter Tour.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie