Programma

Wordt Paisley Park het nieuwe Graceland?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wordt Paisley Park het nieuwe Graceland?

Het landgoed Paisley Park is opengesteld door de familie van Prince. De gemeenteraad keurde het goed dat het landgoed een museum wordt.

Persoonlijke spullen

Wouter van der Goes belt tijdens Wout2day met popjournalist Stefan Raatgever van het AD, die er al heeft mogen rondlopen. “Prince had heel wat kleine woonvertrekken", vertelt Stefan. Er zijn op het landgoed nog heel veel dingen dicht. Toch heeft Raatgever al veel dingen kunnen zien. “Ik heb zijn kantoor gezien, waar hij zijn e-mailtjes las of zijn contracten bekeek. Het gekke is dat je daar nog steeds hele persoonlijke spullen van hem ziet.”

Soort van Graceland

Wouter vraagt zich af of het niet te snel is om het landgoed van Prince nu al open te stellen. “Ik kan eigenlijk geen andere reden bedenken dan een commerciële. De erfgenamen zijn echt van plan om van Paisley Park een soort Graceland te maken. Ik denk dat ze gewoon geld ruiken en denken: ‘We moeten snel dat landgoed open hebben!’”

Opgelaten

Stefan Raatgever is nooit eerder op het landgoed geweest. “Prince gaf af en toe een verassingconcertje. Dus als je in de buurt woonde, had je geluk. Je kon dan diezelfde avond naar die concertzaal op zijn landgoed. Het is een indrukwekkende, maar ook gekke ervaring. Het is een heiligdom in de popmuziek. Je loopt voor een heel groot deel in iemands huis. Ik voelde me toch een beetje opgelaten.”

Ster advertentie
Ster advertentie