Programma

Hoogtepunten Knooppunt

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoogtepunten Knooppunt

Vandaag werd bekend gemaakt dat Bert Kranenbarg stopt met Knooppunt Kranenbarg en een nieuw programma krijgt op zaterdagochtend.

Nieuwe programmering

Gelukkig duurt het nog tot 1 september voordat Knooppunt Kranenbarg stopt. Dus kunnen we nog even aan het idee wennen en extra genieten van de komende maanden. En er is nog meer goed nieuws, want Bert stopt niet helemaal op Radio 2 maar krijgt een nieuw programma op zaterdagochtend van 9 tot 12 uur.

Luister wat Bert bij Gijs 2.0 vertelde over zijn afscheid van Knooppunt

Top 5

Er zijn natuurlijk heel wat hoogtepunten geweest in 13 (!) jaar Knooppunt Kranenbarg en daarvan zullen we er te zijner tijd ook zeker een aantal van uitlichten, maar voor nu hebben we een Top 5 samengesteld met de hoogtepunten van Knooppunt Kranenbarg uit 2014.

5. WK-Hit

Samen met Trafassi, bekend van 'Wasmasjien', heeft het duo Sidekick het nummer 'Hela Holland' geschreven, maar er miste nog iets aan deze plaat, of beter gezegd iemand... Het duo zocht nog een koor en dat was aan Bert wel besteed. Samen met de luisteraars van Knooppunt Kranenbarg zong Bert de hit in.

Beluister een opname van de WK-hit

4. Willem Bos

Ineens was hij overal, Willem Bos. Rondom dit D66-raadslid uit Zoetermeer ontstond eind januari een ware internethype. De politicus schrijft op de website Dichtbij.nl nieuwsberichten, en Photoshopt daar vervolgens altijd een foto van zijn eigen hoofd bij. Toen dit door gebruikers ontdekt werd, was zijn gezicht binnen no time overal online te vinden. Bert was er als de kippen bij en was de eerste die met met Willem Bos zelf sprak.

Beluister het gesprek met Willem Bos

3. Hoog bezoek

We hebben al heel wat artiesten gezien, maar niemand kwam met zoveel beveiliging als het hoge bezoek van Knooppunt Kranenbarg: De FIFA-wereldbeker! Een van de luisteraars van Knooppunt Kranenbarg had de eer om als allereerste in de radio 2 studio met de FIFA-beker op de foto te gaan. En ook Bert mocht 'm van héél dichtbij bekijken.

Bekijk de foto's

2. Bert schilt een appeltje

Het filmpje van chef-kok Jasper van Ramshort unieke appelschilmethode verspreidde zich razendsnel op internet. Tijd voor een experiment, dachten ze bij Knooppunt Kranenbarg. En dus zette Bert live tijdens de uitzending de boor in een appel. Bert was even een kleine jongen en de opwinding in zijn stem was duidelijk hoorbaar.

Bekijk hoe Bert een appeltje schilt

1. Thé Lau

The Scene-fan Ingrid wil haar muziekheld Thé Lau een hart onder de riem steken: 'Het zou een mooi eerbetoon zijn als alle radiozenders 'Iedereen Is Van de Wereld` op hetzelfde moment draaien nu Thé Lau er nog is!', liet ze op twitter weten. Dit muzikale eerbetoon werd meteen opgepakt door Knooppunt Kranenbarg. Op vrijdag 11 april draaide zij samen met een heleboel andere zenders gelijktijdig het nummer 'Iedereen Is Van De Wereld' van The Scene.

Beluister het gesprek met de aanstichtster van deze bijzondere actie

Ster advertentie
Ster advertentie