Programma

Soundos El Ahmadi: 'Door DWDD realiseerde ik me dat de actualiteit niet mijn ding is'

  1. Nieuwschevron right
  2. Soundos El Ahmadi: 'Door DWDD realiseerde ik me dat de actualiteit niet mijn ding is'

In een nieuwe aflevering van Staverman Stand-Up praat Gijs met Soundos El Ahmadi over haar aflevering in Comedians Around The World op Netflix, meningen van anderen en over haar tijd bij De Wereld Draait Door.

Hoewel Soundos El Ahmadi al veel heeft bereikt in de comedy wereld, droomde ze ervan om actrice te worden. "Dat heb ik heel vroeg opgegeven. Ik trok het gewoon niet, al die castingbureaus die de hele tijd op mijn etniciteit zaten. Dat vond ik gewoon heel lelijk", vertelt Soundos. Ze werd wel gevraagd om een vrouw te spelen die een pak slaag van haar man kreeg, maar de rol van een verpleegkundige werd haar destijds niet aangeboden. "Er werd zelfs gezegd dat ik mijn naam moest veranderen, omdat Soundos El Ahmadi geen artiestennaam zou zijn", aldus Soundos. Maar het tegendeel heeft ze bewezen. "Zelfs mijn haatmail is goed gespeld."

Feedback

Ook vraagt Gijs vraagt naar de ambities van Soundos en gooit daarbij het balletje op van een oudejaarsconference, maar dat ziet ze toch niet zo zitten: "Door De Wereld Draait Door realiseerde ik me dat de actualiteit niet mijn ding is. Het boeit me op een gegeven moment niet meer. Ik wil gewoon mijn eigen verhaal kunnen vertellen", zegt ze. Verder komt de kritiek die de cabaretière soms krijgt aan bod. Soundos vertelt dat ze daar weinig van aantrekt, maar dat ze wel moe wordt van mensen die haar ongevraagd 'advies' geven. "Dan sta ik in de foyer na mijn voorstelling en dan komt er iemand naar me toe die doodleuk zegt: 'Mag ik je wat advies geven?' Nee! Dat mag niet. Ik heb een regisseur, wie ben jij?", vertelt ze daarover.

Ook lichten ze een aantal bijzondere fragmenten van haar uit en hebben ze het over haar aflevering van Comedians Around The World op Netflix. Beluister het hier:

#6 - Staverman Stand-Up met Soundos El Ahmadi - Staverman Stand-Up

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie