Programma

Bert belt met Waylon

  1. Nieuwschevron right
  2. Bert belt met Waylon

Waylon's nieuwe single 'Love Drunk' is uit. Zijn nieuwe plaat Heaven After Midnight volgt binnenkort. Bert Haandrikman belde met hem.

Bevrijding

Vanwege The Common Linnets heeft het even moeten wachten, maar nu is dan eindelijk de eerste single van Waylon's nieuwe plaat uitgebracht! "Het is zo prettig dat het eindelijk naar buiten kan. Het is een soort bevrijding."

Common Linnets af

In mei stond Waylon nog samen met Ilse DeLange als The Common Linnets in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ze werden tweede. Voor Waylon is The Common Linnets nu even over. "Op dit moment zeker wel, definitief is het nooit." Waylon zegt in een andere fase te zijn van zijn muzikale leven.

Voor de leeuwen

5 september komt het nieuwe album van Waylon uit. "Ik heb mezelf opgesloten in een studio met de beste muzikanten ter wereld. Ik heb mezelf voor de leeuwen geworpen." Dat is terug te horen in de sound. "Ik vind het moeilijk een label te geven. Ik ben teruggegaan naar waar ik vandaan kom." De basis van zijn nieuwe plaat is een soort van country, maar heeft ook invloeden van blues, pop en soul.

Tour langs poppodia

Na de release van zijn album, tourt Waylon langs de Nederlandse poppodia. Een tour naar het buitenland zit er heel misschien in. "We zijn aan het kijken naar de mogelijkheden." Hij wil zich er niet te druk om maken: "Als ze het leuk vinden dat ik kom, dan is het goed, maar ik ga niet alles op alles zetten."

Beluister hierboven het gesprek tussen Bert en Waylon en de nieuwe single 'Love Drunk'. Wat vind jij ervan?

Ster advertentie
Ster advertentie