Naar homepage
Programma

Legendarisch Live: The Fray met 'How to Save a Life'

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch Live: The Fray met 'How to Save a Life'

The Fray breekt in 2007 door met het nummer 'How To Save a Life'. De track wordt nog interessanter als je de inspiratie voor het nummer kent.

The Fray is een Amerikaanse band uit Denver, Colorado. De band ontstaat wanneer zanger Isaac Slade schoolvriend Joe King tegenkomt in een platenzaak. De vrienden beginnen met jammen en uiteindelijk met het schrijven van nummers. The Fray heeft roots binnen het christelijke geloof, de bandleden kennen elkaar namelijk van het kerkkoor.

In 2005 brengt de band de eerste twee singles uit. Als eerste 'Over My Head (Cable Car)' en daarna 'How to Save a Life', waarmee ze doorbreken bij het grote publiek. 'How to Save a Life' wordt bekend doordat het in de populaire serie Grey's Anatomy wordt gespeeld tijdens een belangrijke scène. In 2007 verschijnt het gelijknamige debuutalbum How to Save a Life van de rockband.

Handleiding: Hoe red je een leven?

'How to Save a Life' is geschreven naar aanleiding van een gebeurtenis in het leven van leadzanger Isaac Slade. Hij was een zomer werkzaam als mentor op een kamp voor probleemjongeren en kwam daar in aanraking met een tiener die worstelde met een drugsverslaving. "Eén van de kinderen waarmee ik samenwerkte was een muzikant. Hier was ik dan, een jongen uit een beschermde omgeving, en hij was maar 17 en had al deze problemen. Niemand kon een handleiding schrijven over hoe we hem konden redden", aldus Slade. Het idee voor een track is geboren.

Check hier de intieme akoestische versie van 'How to Save a Life' van The Fray:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

'How to Save a Life' staat op nummer 1162 in de Top 2000.

Foto omslag: YouTube screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie