Programma

Candy Dulfer over het overlijden van Prince

  1. Nieuwschevron right
  2. Candy Dulfer over het overlijden van Prince

Lange tijd hield ze zich stil over de dood van Prince, maar in Grand Café Kranenbarg vertelt Candy Dulfer uitgebreid over haar goede vriend.

Veel te vers

Op het moment dat Prince overleed, was dat hét onderwerp van de dag in alle actualiteitenprogramma's op radio en tv. Naast alle fans, kenners, journalisten en collega-muzikanten was er één grote afwezige: saxofoniste Candy Dulfer. "Ik wilde mijn verdriet niet delen, dat wilde ik privé houden", zegt Candy erover bij Bert Kranenbarg. "Nu kan ik er wel over praten, maar op dat was het veel te vers."

The show must go on

"Ik kreeg het te horen vlak voor ik het podium opging", vertelt Candy over hoe ze erachter kwam dat Prince overleden was. "Het was één uur voordat we op moest. Ja, dat doe je ermee?" Ze zegt dat ze van het werken met Prince geleerd heeft dat de show altijd door moet gaan. "Het is je taak als muzikant om mensen te troosten, jouw verdriet komt later. Je kunt beter muziek maken dan in een hoekje zitten huilen."

Koppig en trots

Candy Dulfer, die naar eigen zeggen op 'een stuk of tien' nummers van Prince heeft meegespeeld, wordt eind jaren 80 ontdekt door de wereldbefaamde muzikant. Prince laat zich graag omringen door mooie, getalenteerde vrouwen, dus het is niet verwonderlijk dat hij ook oog en oor voor Candy heeft. De twee hebben nog met enige regelmaat contact, ondanks dat hun vriendschap een breuk oploopt. "Ik ben heel koppig en trots en hij ook, maar diep in ons hart houden we veel van elkaar."

Ster advertentie
Ster advertentie