Programma

Het verhaal achter 'Losing My Religion' van R.E.M.

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Losing My Religion' van R.E.M.

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertellen Michael Stipe en Mike Mills van R.E.M. je het verhaal achter 'Losing My Religion'!

Onbeantwoorde liefde

Stipe legt uit dat 'Losing My Religion' over een ander onderwerp gaat dan misschien voor de hand ligt: "Het nummer gaat totaal niet over geloof, maar over onbeantwoorde liefde. Daar wilde ik graag iets over schrijven. Wat ik het spannendst vind, is dat je nooit weet of degene die je leuk vindt jou ziet staan of zelfs maar weet dat je bestaat." De track betekent veel voor de voormalig R.E.M.-zanger: "Die intense, oprechte emotie heeft zijn weg gevonden naar de beste muziek die onze band me ooit gegeven heeft."

Quote

Ik heb het nummer bijna volledig naakt ingezongen. Toen ik klaar was, liep ik weg.

Michael Stipe

Stipe zingt het nummer bijna volledig naakt in

Bassist Mike Mills over de melodie: "Peter schreef het nummer op mandoline. Zijn melodie was zo mooi, dat ik iets zocht om het steviger te maken. Maar het moest ook eenvoudig en toegankelijk zijn." Stipe ergert zich tijdens de opnames van 'Losing My Religion' aan de technicus: "Het moest vanuit het hart komen. De geluidstechnicus was nogal slaperig. Ik was opgefokt." Stipe is er op dat moment helemaal klaar mee: "Ik had het heet, omdat ik me druk maakte. Dus kleedde ik me uit. Ik heb het nummer bijna volledig naakt ingezongen. Toen ik klaar was, liep ik weg."

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over 'Losing My Religion' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: still video

Ster advertentie
Ster advertentie