Programma

Legendarisch live: Deep Purple

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch live: Deep Purple

In 1999 geeft Deep Purple samen met London Symphony Orchestra een legendarisch optreden in de Royal Albert Hall!

Nóg energieker dan normaal

Tijdens dit bijzondere optreden wordt Deep Purple-frontman Ian Gillan vocaal ondersteund door voormalig Black Sabbath-zanger Ronnie James Dio. Dit zorgt er in combinatie met de klanken van London Symphony Orchestra voor dat 'Smoke On The Water' nóg energieker klinkt dan normaal! Gillan weet het publiek goed bij de show te betrekken. Op driekwart van het nummer laat hij het publiek een stuk a capella zingen. De hele zaal gaat los en zingt uit volle borst het refrein: "Smoke on the water. Fire in the sky."

Bekijk hier de legendarische live-versie van 'Smoke On The Water':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Deep Purple samen met een orkest optreedt in de Royal Albert Hall. In 1969 staat de band samen met Royal Philharmonic Orchestra op het podium voor opnames van het live-album Concerto for Group and Orchestra. Dertig jaar later, in 1999, staat Deep Purple opnieuw in de Royal Albert Hall. Deze keer met London Symphony Orchestra. Sinds datzelfde jaar staat 'Smoke On The Water' in de Top 2000.

Na een jaar pas single

In 1972 brengt Deep Purple het album Machine Head uit, met daarop 'Smoke On The Water'. Het nummer wordt een jaar later pas als single gereleased. De tekst van de plaat beschrijft de gebeurtenissen op 4 mei 1971 in Montreux, de stad waar Deep Purple op dat moment is voor de opnames van hun album. De band is die avond in een casino, dat volledig afbrandt.

Foto omslag: screenshot video

Ster advertentie
Ster advertentie