Programma

Producer Wouter Hardy over het succes van Duncan Laurence's Arcade

  1. Nieuwschevron right
  2. Producer Wouter Hardy over het succes van Duncan Laurence's Arcade

In Rabbering Laat spraken Paul en Cielke met Wouter Hardy, producer van het nummer Arcade van Duncan Laurence.

Paul en Cielke hebben Wouter Hardy toevallig aan de lijn nadat hij een appje stuurt naar de gratis NPO Radio 2 app. Het duo had namelijk in Rabbering Laat de vraag gesteld: Wat heeft een jaar met een pandemie en het zitten in lockdown je gebracht? Voor Hardy heel veel!

'Enorm ontploft op TikTok'

"Deze man heeft een liedje geschreven dat de hele wereld kent", vertelt Paul aan het begin van het gesprek. Deze week werd bekendgemaakt dat Duncan Laurence met het nummer Arcade in de Amerikaanse hitlijst Billboard Top 100 is binnengekomen. "Ik ben heel trots. Het is bizar", vertelt Hardy. "Het is afgelopen jaar enorm ontploft op TikTok in Rusland en Amerika. Dat komt natuurlijk ook doordat in deze tijd iedereen thuis zit en iedereen filmpjes gaat maken. Ze hebben allemaal challenges gedaan en nu hebben ze het ook in Amerika opgepakt en dat door één zo'n platform TikTok."

Zwitserland

Ondanks het succes van Arcade blijft hij niet stilzitten, want ook dit jaar heeft hij een belangrijke rol tijdens het Songfestival. "Dit jaar doe ik het Songfestival voor Zwitserland. We stonden op nummer 1 in de bookmakers", vertelt Hardy. Het nummer Tout l'Univers is geschreven door Wouter Hardy, de Belgen Nina Sampermans en Xavier Michel en Gjon Muharremaj zelf en kan nog meer succes betekenen voor Hardy. "We gaan het zien, maar we hopen dat we weer de Top 3 halen."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Video niet beschikbaar

Rabbering Laat

Je hoort Rabbering Laat iedere maandag tot en met donderdag tussen 22.00 en 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie