Programma

Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... David Bowie

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... David Bowie

Leo Blokhuis en Andrew Makkinga duiken op het themakanaal NPO Cultura in 50 jaar popmuziek. Dit keer aandacht voor David Bowie.

vrijdag 3 februari: David Bowie

Eerder dit jaar zag je bij de NPO al de docu David Bowie – de laatste vijf jaar. En nu trappen we een nieuwe serie NPO Radio 2 presenteert… af met het icoon. Je krijgt anderhalf uur Bowie live met een concert, opgenomen tijdens de Serious Moonlight-tour in 1983. Hij speelt behalve de krakers van het dan net uitgebrachte hitalbum Let’s Dance ook hits als ‘Ashes To Ashes’, ‘Rebel Rebel’, ‘Space Oddity’ en ‘Heroes’.


vrijdag 10 februari: Fleetwood Mac

Het is in februari precies 40 jaar geleden dat de Engels-Amerikaanse band Fleetwood Mac het joekelsgrote aantallen verkopende album Rumours uitbrengt. Als de band tegenwoordig optreedt, spelen ze nog altijd negen van de elf nummers van deze legendarische plaat. Tijdens de opnamen destijds lagen de twee stellen in de band in scheiding en ook drummer Mick Fleetwood ontdekte dat zijn vrouw een ander had. In deze aflevering zien we de moeizame totstandkoming van dit klassieke album.


Vrijdag 17 februari: A Tribe Called Quest

Pharrell Williams noemt ze ‘De Beatles van de hiphop’: A Tribe Called Quest. De groep kwam vorig jaar sinds lange tijd weer in het nieuws omdat een van de leden, rapper Phife Dawg, overleed. Hij is nog wel te horen op het nieuwe Tribe-album We got it from here…, dat afgelopen november tot ieders verrassing verscheen. In deze aflevering zie je de veelgeprezen documentaire Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest van Michael Rapaport.


Vrijdag 24 februari: John Legend, Alicia Keys en Solange Knowles

In deze aflevering zetten we drie recent verschenen soul albums op een rij. Zo kwamen in november Alicia Keys en John Legend - een tikkeltje stilletjes - met fijn nieuw werk. En in het jaarlijstje over 2016 kwam één naam heel vaak terug: Solange, de jongere zus van Beyoncé, met haar geëngageerde album A seat at the table. Verwacht prachtige nieuwe clips en livebeelden (ook uit o.a. uit het North Sea Jazz-archief).

Radio 2 Presenteert...

Presentatie: Leo Blokhuis en Andrew Makkinga
Dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur
Herhalingen op zaterdagavond en zondagavond om 20.30 uur.
NPO Cultura is op televisie te zien via Ziggo kanaal 222 en KPN kanaal 170

Ster advertentie
Ster advertentie