Programma

Kunnen we spreken van een christelijke LHBT+ gemeenschap?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kunnen we spreken van een christelijke LHBT+ gemeenschap?

In de zesde aflevering van Holy Hits de podcast bespreekt Martine de LHBT+ gemeenschap en het geloof. Ze gaat in gesprek met artiesten Thomas Dekker en Marcel en Lindy Zimmer.

In deze special van Holy Hits is Thomas Dekker te gast. Thomas is achtergrondzanger bij LEV. Hij neemt Martine mee in zijn leven als homoseksuele christen, van zijn coming-out en onzekerheid tot zelfacceptatie. Hij vertelt ook over zijn vriend: "Ik ben trots dat ik een relatie heb. Ik ben blij dat ik een jongen heb gevonden die ook gelovig is, met talenten. Dit wil ik ook gewoon aan de mensen om me heen laten zien."

De kast ingeslagen of de kerk uitgegooid

Ook Marcel en Lindy Zimmer zijn te gast. Marcel zingt samen met zijn vrouw Lydia christelijke kinderliedjes. Zijn dochter Lindy kwam drie jaar geleden uit de kast, een paar jaar nadat zijn zoon dat deed. Marcel vertelt over zijn ervaringen met acceptatie van de LHBT+ gemeenschap in de kerk. Hij is hier niet altijd tevreden over: "Het verhaal van mensen die in de kast zitten, daar wordt niet naar geluisterd. Die worden met de bijbel om de oren geslagen. Ze worden of wel de kast weer ingeslagen of de kerk uitgegooid." Met Schrijvers Voor Gerechtigheid wil hij hier verandering in brengen. Zijn dochter Lindy vertelt over haar eigen ervaringen met de kerk, het maken van muziek en geaccepteerd worden.

#6 - Holy Hits Special over LHBT+ met Thomas Dekker en Marcel & Lindy Zimmer (S03) - Tekstuele Voorlichting

In deze aflevering hoor je de volgende nummers:

LEV – God Is Met Ons
Marcel & Lydia Zimmer – Van a Tot z
Lindy – Fit the Frame
Marcel & Lydia Zimmer – Top tot Teen
Marcel Zimmer – God van Iedereen
Schrijvers voor Gerechtigheid – Met Open Armen
Lindy – What Am I Supposed To Be
Lindy – My Story to Write

Holy Hits de podcast

Alle trends, releases en ontwikkelingen rondom muziek en zingeving komen voorbij. Presentator Martine ten Klooster zit in de studio met co-host Matthijn Buwalda en producer Bert Bos. Elke vrijdag: datjes en ditjes… over holy hitjes.

Meer podcasts luisteren van NPO Radio 2? Check ze hier.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie