Programma

Het ontstaan van Prince’s legendarische Sign ‘O’ The Times dubbel-LP

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Het ontstaan van Prince’s legendarische Sign ‘O’ The Times dubbel-LP

In de videoreeks van De Albumshow bespreekt Corné Klijn de meest invloedrijke albums. In deze aflevering gaat Corné terug naar de '80s met Sign ‘O’ The Times van His Royal Badness: Prince.

In deze videoserie van De Albumshow vertelt Corné Klijn over de beste albums ooit gemaakt. Hij neemt je samen met experts en fans mee in het ontstaansproces en leuke feiten en weetjes rondom de meest iconische albums aller tijden.

Van pijn en tegenslag naar succes

Een van de albums die Corné uitlicht komt uit de jaren 80. Hij heeft het over Sign ‘O’ The Times van de iconische Prince. De plaat schetst een beeld van de krantenkoppen uit de '80s - maar deze staan vandaag de dag nog steeds even overeind. De zestien totaal verschillende liedjes van de plaat bewijzen dat Prince, op zijn eigenwijze manier, één van de beste artiesten in zijn vak is. Wat vond het platenlabel van de eclectische verzameling van tracks? En hoe bewijst Sign ‘O’ The Times wéér dat uit pijn en tegenslag de allermooiste dingen ontstaan? Je ziet het in deze aflevering van De Albumshow.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Fleetwood Mac tot Pearl Jam, van Michael Jackson tot Amy Winehouse: je ziet het in De Albumshow.​

Meer afleveringen van De Albumshow bekijken? Dat kan op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2!

De Albumshow

Je hoort Corné Klijn iedere zondagavond tussen 21.00 en 00.00 met De Albumshow op NPO Radio 2.

'80s Achtdaagse NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie