Programma

Beyoncé fenomenaal in Amsterdam Arena

  1. Nieuwschevron right
  2. Beyoncé fenomenaal in Amsterdam Arena

Wereldster Beyoncé stond zaterdagavond in de Amsterdam ArenA en gaf daar een fenomenaal concert.

Opkomst

Het is nog volop licht wanneer Beyoncé Knowles in een uitverkochte Amsterdam Arena het podium betreedt. Het optreden in het volgepakte voetbalstadion maakt deel uit van The Formation World Tour. De show gaat van start met het nummer waar de tournee naar vernoemd is, 'Formation'. Beyoncé komt op in een zwarte outfit met een grote ronde zwarte hoed op haar hoofd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Visueel album

Het concert van Beyoncé in de Amsterdam ArenA staat vooral in het teken van haar recent verschenen album Lemonade. Dit is een zogenaamd 'visueel album', waarbij alle liedjes vergezeld worden van korte films. Het publiek ziet veel van die beelden terugkeren op het enorme rechthoekige scherm op het podium.

Uitbundig dansen

Veel van de nummers lenen zich om uitbundig op te dansen en dat is iets wat je wel kunt overlaten aan Beyoncé en haar danseressen. De kenmerkende dansposes van de zangeres zien we terug bij onder meer 'Run The World (Girls)', '***Flawless', 'Yoncé' en 'Party', terwijl ze vakkundig met haar derrière schudt tijdens de Destiny's Child-hit 'Bootylicious'.

Ontroerend

Heel af en toe lijken de wervelende dansmoves en de bijzonder sexy outfits de vocale prestaties van Beyoncé te overschaduwen. Juist wanneer ze in haar eentje op het podium staat, overtuigt ze met haar krachtige stemgeluid. Zo zingt ze acappellaversies van 'Love On Top' en 'Irreplaceable'. Ze staat even stil bij de gebeurtenissen in de wereld, knielt neer en zingt een ontroerende versie van '1+1'.

Viering van het vrouw-zijn

De show van Beyoncé is een viering van het vrouw-zijn, wat wordt benadrukt door haar vrouwelijke begeleidingsband. Het ene moment laat ze zien sterk en onafhankelijk te zijn, daarna stelt ze zich fragiel op, weer even later kruipt ze wulps over een fauteuil met suggestieve heupbewegingen. De choreografie bij 'Freedom', in een verlichte bak met water, is gracieus en sierlijk. Ze krijgt na afloop van het nummer een staande ovatie wanneer ze met haar haren nat over de menigte heen tuurt.

Topvorm

Op de klamme zomeravond slaagt Beyoncé er moeiteloos in de volle Amsterdam ArenA in te pakken. Soms hoeft ze maar even verleidelijk uit haar ooghoeken te kijken of te glimlachen om de handen van het publiek op elkaar te krijgen. De show kent een rustpunt als 'Purple Rain' van Prince gedraaid wordt, met een leeg podium. Beyoncé is op haar best wanneer ze schittert in glansrijke uitvoeringen van de hit 'Crazy In Love', 'Naughty Girl', 'End Of Time' en 'Halo'. Een wereldster in topvorm.

Ster advertentie
Ster advertentie