Programma

Bram Moszkowicz over het einde van zijn carrière als advocaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Bram Moszkowicz over het einde van zijn carrière als advocaat

Ruud sprak een halfuur met Bram Moszkowicz vanuit de NPO Radio 2 quarantaine-studio. Over het aftreden als advocaat, die uitspraak, de rest van zijn leven en over familie.

Op 28 januari 2019 diende Bram het verzoek in om terug te keren als advocaat. Nu, 14 maanden later, is de uitspraak geweest. En die liep niet zoals gehoopt. Het Hof van Discipline heeft geoordeeld dat Moszkowicz definitief niet terug mag keren in de advocatuur. "Ik heb fouten gemaakt, grote fouten. Mijn wereld zakt in elkaar", zegt Bram.

Documentaire

Bram wordt gevolgd door misdaadverslaggever John van den Heuvel in een documentaire op Videoland. Ruud is benieuwd waarom hij zich liet volgen, ook op het moment dat Bram de uitslag te horen kreeg. Moszkowicz: "John van den Heuvel heeft mij dat gevraagd. Ik ken hem en weet dat hij een integer journalist is, dus ik weet met wie ik te maken heb. En ik zag het ook als afsluiting. Bij een beëdiging zou ik een tijdje niet meer in de publiciteit komen. Als ik niet zou worden beëdigd, wat nu het geval is, is dat een zekere afsluiter van mijn carrière."

Hoe nu verder? Hoe is Bram een BN'er-advocaat geworden? En wat voor platen draait hij thuis?

Je hoort 't allemaal in de nieuwe 30 MINUTEN RAUW:

#10 - 30 MINUTEN RAUW met Bram Moszkowicz (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie