Programma

U2 deelt reeks gedenkwaardige concerten op YouTube

  1. Nieuwschevron right
  2. U2 deelt reeks gedenkwaardige concerten op YouTube

Tussen 17 maart en 10 april deelt U2 vier van hun meest gedenkwaardige concerten op YouTube. De concerten van de Ierse rockband worden ondersteund door digitale voorprogramma’s.

Voor U2: The Virtual Road deelt de band via YouTube hun concerten in Slane Castle in 2001, Red Rocks in 1983, Mexico City in 1997 en Parijs in 2015. Het is voor de eerste drie concerten de eerste keer dat de band deze online deelt. Speciaal voor de digitale uitgave zijn het beeld en geluid van de optredens verbeterd en gemoderniseerd.

Digitale voorprogramma's

Elk gestreamd concert wordt ondersteund door een digitaal voorprogramma. Dermot Kennedy, Fontaines D.C., Carla Morrison en Feu! Chatterton verzorgen respectievelijk de voorprogramma’s voor de concerten op 17 maart, 25 maart, 1 april en 10 april. De concerten zullen 48 uur beschikbaar zijn op het YouTube-kanaal van de band.

De wonderen van de digitale weg

De band heeft talloze concerten weggegeven in het verleden, maar de keuze viel specifiek op deze vier optredens. "Elk concert is gedenkwaardig voor ons, maar deze vier het meest. Het is leuk om weer op weg te zijn, we omarmen de wonderen van de digitale weg," deelt de band op hun website.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie