Programma

Dave von Raven van The Kik kiest voor synthesizers

  1. Nieuwschevron right
  2. Dave von Raven van The Kik kiest voor synthesizers

The Kik bracht twee weken terug hun nieuwe album Jin uit. Frontman Dave is te gast bij Gijs 2.0 om te vertellen over de nieuwe sound en zijn zieke vader.

Dave heeft al langer interesse in synthesizers. "Ik vond het leuk om ermee bezig te zijn. En van het één komt het ander. Ik neem een synthesizer mee en loop daar een beetje op te pielen met de band. Dan gaan de composities ook gelijk die kant op." En zo verruilt de band op Jin hun jaren '60 stijl in voor een nieuwe jaren '80 sound.

Twee jaar over gedaan

Het maken van de nieuwe plaat ging anders dan normaal, legt Dave uit. "We hebben er nu zo'n twee jaar over gedaan. Steeds weer een weekje opnemen, dan weer een dagje opnemen, dagje mixen en daarna weer een weekje niks. We hebben het live heel druk gehad." Nu The Kik een andere stijl qua muziek heeft aangenomen, vraagt Gijs zich af of ook de outfits veranderd worden. "Nee die kant willen we niet op, zo ver willen we het niet doortrekken. Maar we hebben nu wel coltruien in plaats van stropdassen."

Zieke vader

De grootste fan van The Kik, de vader van Dave, is erg ziek. Eerder deed Dave al verhaal aan tafel bij Jinek over zijn vader. Nu praat hij er ook openlijk over met Gijs. "Die hele periode is klote natuurlijk", vertelt Dave. Luister hieronder naar het interview waarin hij vertelt hoe het met zijn vader en met hemzelf gaat.

Beluister hieronder het nieuwe album Jin van The Kik:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs Staverman ieder werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur met Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie