Programma

Aantal verkeershufters neemt toe

  1. Nieuwschevron right
  2. Aantal verkeershufters neemt toe

Het aantal verkeershufters neemt toe. Hoog tijd voor Gijs om te bellen met Wegmisbruikers-presentator André van der Toorn.

Politie is het gedrag van verkeershufters zat. Paul Broer, plaatsvervangend hoofd verkeer van de Nationale Politie, wil daarom dat agenten associale bestuurders vaker gaat bekeuren. Gijs belt met Wegmisbruikers-presentator André van der Toorn. 'Daar komen nog een paar seizoenen aan van Wegmisbruikers hè?', grapt Gijs. "Ik ben er heel blij mee hoor", vertelt André lachend.

Kort lontje

Waarom hebben bestuurders een kort lontje? "Het zijn een paar dingen. Mensen hebben stress. Ze kunnen niet omgaan met drukte. We zijn meer intolerant en dat zien we ook steeds meer gebeuren. Ook in het programma. Die intolerantie geeft een enorme agressie", legt Van der Toorn uit. Toch kan het volgens de presentator af en toe ook gaan om miscommunicatie of verschil in inzicht. "Als het licht net op oranje springt en mensen stoppen dat er dan ruzie uitbreekt", legt hij uit. 'Worden wij zo intolerant doordat er steeds meer verkeer is?', vraagt Gijs zich af. "Dat denk ik zeker. Er is een tijdje geleden door het SWOV onderzocht dat het wegennet fors overbelast is", aldus Van der Toorn.

Wat zou een oplossing kunnen zijn voor agressie in het verkeer? Je hoort 't hieronder:

André van der Toorn over verkeershufters

GIJS 2.0

Je hoort Gijs 2.0 van maandag tot en met vrijdag van 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2


Ster advertentie
Ster advertentie