Programma

Leo Blokhuis duikt in het leven van hiphop-pionier Sylvia Robinson

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis duikt in het leven van hiphop-pionier Sylvia Robinson

In een nieuwe aflevering van de podcast Top 2000 a gogo heeft Leo Blokhuis het over Sylvia Robinson en haar invloed op de hiphopwereld.

Begin jaren tachtig staan Wonder Mike, Big Bank Hank en Master Gee van The Sugar Hill Gang in de Nederlandse Top 40 op nummer 1 met ‘Rapper’s Delight’, de eerste hiphophit ooit. De drie rappers zijn bij elkaar gebracht door Sylvia Robinson, die met haar man Joe deze plaat uitbrengt als eerste release van een nieuw label genaamd Sugar Hill Records. Leo Blokhuis duikt in het leven van hiphop-pionier Sylvia Robinson die voor de jaren tachtig zelf ook hits scoort en al in de jaren vijftig van de vorige eeuw van zich laat horen. "De vrouw die ook wel de moeder van de hiphop wordt genoemd", aldus Leo Blokhuis.

Luister hieronder naar de vierde aflevering van het tweede seizoen van Top 2000 a gogo:

#4 - Sylvia Robinson (S02)

Podcast Top 2000 a gogo

Dit is dé podcast over de Top 2000. Met de beste verhalen achter de nummers uit de lijst der lijsten en een inkijkje in de spannendste gebeurtenissen rondom de Top 2000. Maar vooral: heel veel muziek. De podcast is te beluisteren op alle bekende podcastplatformen en in de gratis NPO Radio 2 app.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie