Programma

De intrigerende video van Radioheads 'No Surprises'

  1. Nieuwschevron right
  2. De intrigerende video van Radioheads 'No Surprises'

Het is twintig jaar geleden dat Radiohead hun derde album uitbrengt en bij de derde single zit een video waar de zanger flink wat voor heeft moeten doorstaan

Intrigerende video

De video bij 'No Surprises' is een hele opgave en zeker voor Thom Yorke, want hij verdrinkt bijna bij de opnames. Het hoofd van de zanger is de hele tijd in beeld, maar ondertussen loopt het water in de helm steeds hoger, totdat hij volledig is ondergedompeld en dan begint de spanning te stijgen. Thom Yorke houdt zijn adem voor een héle lange tijd in en dat ging niet in één keer goed.

Bekijk hieronder een deel van de Making Of:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verschil in sfeer

In 1997 brengt Radiohead zijn derde album OK Computer uit. 'No Surprises' is de derde single van de plaat en hoewel het een grote publiekslieveling is, komt het in de hitlijsten niet hoger dan nummer 58. "We wilden dezelfde ambiance vangen als bij Marvin Gaye", vertelt Thom Yorke. "Live is het een ander verhaal. Mensen gaan spontaan schreeuwen. Het is geweldig, maar ik weet niet hoe het kan. Het is namelijk alles behalve een nummer waarbij je rare woede opwekt."

Bekijk de video hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie