Programma

Dotan in New York

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan in New York

Dotan gaf gisteren zijn eerst eigen show in New York. Een bijzondere mijlpaal en daarom belt Jan-Willem Roodbeen hem om te vragen hoe het is gegaan.

Adrenaline

Het is 10:30 uur in de ochtend bij Dotan als Jan-Willem hem belt. "Ik werd wakker met heel veel adrenaline. Ik speelde in de Mercury Lounge. Veel grote artiesten zijn hier begonnen, Coldplay en Mumford and Sons. Er is een soort commissie die je moet uitnodigen om te komen spelen."

Flauwval

Dotan staat in het voorprogramma van Ben Folds en is toevallig voor deze tour al in New York. "Zij zagen dat ik in Amerika was en ze stuurden me een mail of ik het leuk vond om een eigen show te doen. Ze hebben geen idee dat ik dan natuurlijk meteen bijna flauwval." Het concert is helemaal uitverkocht.

Intiemer

Hij speelt in een kleine zaal. Iets dat in Nederland inmiddels bijna niet meer mogelijk is. "Zo’n intieme zaal is ook wel weer heel cool. Voorheen vond ik het leuk om achteraf tussen het publiek te staan en een biertje te drinken. Hier hoor je dan achteraf de verhalen dat mensen eigenlijk al twee jaar de plaat luisteren en het zo leuk vinden dat je eindelijk komt."

Luister hier het hele gesprek met Dotan vanuit New York terug.

Ster advertentie
Ster advertentie