Programma

Coldplay covert 'Heroes' als eerbetoon aan David Bowie

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay covert 'Heroes' als eerbetoon aan David Bowie

De heren van Coldplay wisten hun publiek te verassen met een cover van David Bowie tijdens een optreden op 20 augustus 2016 in Los Angeles, Rose Bowl.

Na de korte en intieme Ghost Stories Tour besloot Coldplay met maar liefst 122 optredens groots uit te pakken met hun A Head Full of Dreams Tour. Niet alleen muzikaal, maar ook op gebied van entertainment had de band genoeg te bieden. Het publiek kreeg verlichte polsbandjes en er was groot vuurwerk te zien. Een concertrecensent schrijft: "Ze klonken live net zo goed als op hun studio-opnames, maar de lichten en speciale effecten van het concert creëerden een ervaring die geen enkele opname tot leven kon brengen.”

Eerbetoon aan David Bowie

Naast de nummers van hun album A Head Full of Dreams, bekende hits als 'Fix You', 'Yellow' en 'Viva La Vida', speelde de band ook een aantal covers waaronder 'Heroes' van David Bowie. De cover is een eerbetoon Bowie, die datzelfde jaar overleed aan leverkanker. Het bleek zelfs zo te zijn dat Bowie en Chris Martin vrienden waren en dat Bowie had hem de bijnaam 'Sticky Martinez' gegeven.

Bekijk de cover hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Coldplay stond in 2019 maar liefst 28 keer in de Top 2000. Benieuwd hoe de nummers door de jaren heen zijn gestegen en gedaald in de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie