Programma

Alex Callier: ‘Mensen vergeten dat Eurovisie kijkers ook van alternatieve muziek houden’

  1. Nieuwschevron right
  2. Alex Callier: ‘Mensen vergeten dat Eurovisie kijkers ook van alternatieve muziek houden’

Dat Hooverphonic door is naar de finale van het Eurovisie Songfestival is een pak van Alex Calliers hart. Zo vertelt hij in Jan-Willem Start Op, waar hij de zinderende avond nabespreekt.

Hoewel critici het nummer niet bij Eurovisie vinden passen, bewees Hooverphonic gisteravond dat ze zeker niet in 'The Wrong Place' zijn. "De mensen die dat zeggen kijken Eurovisie niet", legt Alex Callier uit. "Geloof het of niet. Er is ook een groot deel van het publiek dat van alternatieve muziek houdt. Heel veel mensen vergeten dat eigenlijk. Die denken dat het alleen maar commercieel is, maar dat is niet waar."

Gebroken Belgische vlag

Het bleef lang spannend voor Hooverphonic in de halve finale. Net als een aantal voorgaande jaren kreeg België als laatste het verlossende bericht dat ze door zijn naar de finale. "Er zit iemand hoog in de EBU en volgens mij om die te pesten zetten ze België als laatste", lacht Alex Callier. De opgebouwde spanning zorgde voor een grote ontlading bij de band. En voor een pijnlijke arm bij Alex Callier. "Ik was zo enthousiast en ik sprong recht en ik deed mijn arm pijn. En toen wil ik terug in de zetel en heb ik de Belgische vlag gebroken. Dus ik hoop dat dat geen bad luck brengt", vertel Alex Callier.

Check het gesprek hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP.

Ster advertentie
Ster advertentie