Programma

Dotan schreef met nieuwe plaat afgelopen zeven jaar van zich af

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan schreef met nieuwe plaat afgelopen zeven jaar van zich af

De nieuwe plaat van Dotan is de meest persoonlijke en rauwe plaat die hij ooit maakte. Dat vertelde hij vanochtend in Jan-Willem Start Op, waar hij live een filmische versie van zijn nieuwe single Mercy speelde.

Dotan pakte flink uit in de ochtendshow. Met een strijkkwartet, zijn band en een riante vleugel kwam hij live vanuit de E-Sound Studio in Weesp. "Ik wilde eigenlijk gewoon een keer iets heel bijzonders doen in jullie show", legt Dotan uit. "En deze song leent zich daar heel goed voor."

'Reconnecten met jezelf'

Eind deze maand komt Dotans nieuwe plaat uit. Zeven jaar na zijn vorige plaat en een roerige tijd verder. "Het album gaat voor mij heel erg over reconnecten met jezelf, jezelf vinden, connecten met andere mensen", legt Dotan uit. Het is een hele persoonlijke en rauwe plaat voor Dotan, waarmee hij door veel dingen heeft heen gewerkt. Alles wat de afgelopen zeven jaar gebeurde schreef hij van zich af en heeft hij een plek kunnen geven. "Ik had die plaat niet kunnen maken als bepaalde dingen ook niet waren gebeurd. Het is ook waar Mercy over gaat, dat je dankbaar kunt zijn voor dingen die misgaan en fouten die je maakt. Dat je daar van kan leren en groeien. Ik probeer het eigenlijk nu te omarmen in plaats van altijd ertegen te vechten."

Check hieronder het live optreden van Dotan:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie