Programma

Dit zijn de leukste culturele tips voor de zomer

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de leukste culturele tips voor de zomer

De cultuur gaat van het slot. Eindelijk weer struinen door musea, genieten van theatervoorstellingen en films op groot scherm zien, zoals het hoort. Het aanbod is overweldigend. In de allerlaatste Spijkers met Koppen van dit seizoen vertellen Jip Heijmerink, Jean-Paul Arends en de cabaretiers van Spijkers met Koppen je wat je deze zomer zeker niet mag missen.

Cultuurvlogger Jip Heijmerink van My Daily Shot of Culture vindt dat je deze zomer zeker de tentoonstelling over Frida Kahlo in het Drents Museum moet bezoeken. "Het is heel bijzonder omdat het de eerste keer ooit is dat er twee beroemde collecties met kunst van Frida Kahlo bij elkaar te zien is", zegt Heijmerink. "Dat is zelfs in Mexico nog nooit gelukt." Ook tipt ze de theatervoorstelling Do not look back with regret van jonge maker Davy Pieters, die 9 juni in première gaat in Rotterdam. "Ze is een enorm talent en vertelt met audiovisueel theater prachtige verhalen."

Filmrecensent Jean-Paul Arends van de Cinemaatjes vertelt bij Spijkers met Koppen dat hij het meest uitkijkt naar de film Dune. "Het gaat over een woestijnplaneet met grote zandwormen en families á la Game of Thrones. Hij zou een jaar geleden uitkomen, dus ik heb er lang op moeten wachten."

Verder vindt hij dat je Last night in Soho zeker niet mag missen, een psychologische horror film. "Alleen de trailer zag er al fantastisch uit. Er zitten twee upcoming actrices die je zeker moet zien, Thomasin McKenzie, bekend van Jojo Rabbit, en Anya Taylor-Joy, bekend van The Queens Gambit."

Het Spijkers-cabaret vind je door het hele land

Het Spijkers-cabaret is deze zomer ook op talloze plekken te zien. Een greep uit de selectie:

Roel Bloemen schreef samen met Kees Prins de komedie TRAPEZE. Die is de hele maand juli te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling wordt gespeeld door Peter Blok en Bas Hoeflaak.

Dolf Jansen speelt deze zomer de theatervoorstelling Beter dan een DVD'tje, een snelle én poëtische voorstelling over het hele jaar tot nu toe.

Aron Elstak speelt op 25 juni de première van WRAAK, in Theater Het Kruispunt in Barendrecht. Op 10 en 11 juli speelt hij Klassiekers op Klad, waarin hij zingt en presenteert en in LAB 2|9|3, Rotterdam. Meer informatie over beide projecten vind je op www.tgdeklassieken.nl.

Patrick Nederkoorn speelt deze zomer samen met Kiki Schippers bij het Klapstoelkabaret. Met een mobiel podium zijn ze door het hele land te zien op bijzondere plekken.

Ben je benieuwd naar het hele gesprek? Luister het fragment hieronder terug:

Spijkers met Koppen

Je hoort Spijkers met Koppen elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Unsplash

Ster advertentie
Ster advertentie