Programma

Emotionele speech Wham!

  1. Nieuwschevron right
  2. Emotionele speech Wham!

Wie Wham! zegt, zegt George Michael, al was het zeker geen eenmansgroep. De bandleden van de met kerst overleden zanger wijdden mooie woorden aan hun vriend.

Beste maatjes

We kennen Andrew Ridgeley allemaal als 'die andere gast van Wham!', die eigenlijk nooit heel veel meer leek te doen dan gezellig naast George te dansen en te poseren. De groep werd in 1986 ontbonden, al bleef de vriendschap tussen George en Andrew altijd bestaan. Ze waren beste maatjes en daarom leverde Andrew, bijgestaan door de Wham!-achtergrondvocalisten Pepsi & Shirley, een emotionele speech tijdens de Brit Awards:

"Op kerstdag 2016 verloren we de grootste singer-songwriter van zijn generatie, een icoon van zijn tijdperk en mijn geliefde vriend, George Michael.

Een supernova in een hemel van stralende sterren is uitgeblust en het voelde alsof de lucht naar beneden kwam. Het begon desondanks heel gewoon. In 1975 waren we twee jongens die een gezamenlijk gevoel voor humor deelden, een liefde voor muziek die het leven vierde en een gedeeld gevoel dat wij het begrepen. We maakten lol en lachten veel, we waren beste vrienden.

George zijn bijdrage aan het grote archief van eigentijdse muziek rust naast die van de onsterfelijken. George heeft het beste van hemzelf nagelaten in zijn liedjes, in de transcendente schoonheid van zijn stem en de poëtische expressie van zijn ziel. Ik hield van hem en men had jou lief."

Een grote broer

Ook Shirley had nog een paar lieve woorden voor George, al moest ze haar tranen bedwingen:

"George was als een broer voor mij. En dat zal hij altijd blijven. Zijn geweldige woordkunst sprak iedereen aan. Zijn prachtige stem zal voor eeuwig voortleven als een geschenk aan ons allen."

Ster advertentie
Ster advertentie