Programma

Milli Vanilli zingt live bij Ekdom

  1. Nieuwschevron right
  2. Milli Vanilli zingt live bij Ekdom

Het is één van de grootste controverses uit de popgeschiedenis: het playbackschandaal rondom Milli Vanilli. Fab Morvan laat horen dat hij wel degelijk kan zingen bij Ekdom In De Ochtend.

Hoge pieken, diepe dalen

Na het immense succes van Boney M. stort de Duitse platenproducer Frank Farian zich op zijn volgende project: het duo Milli Vanilli. Fabrice Morvan en Rob Pilatus scoren tussen 1988 en 1990 zes top 10-hits in Nederland, waaronder de nummer 1-hit 'Girl I'm Gonna Miss You', maar bekennen uiteindelijk dat ze geen noot zelf hebben gezongen. Het is meteen gedaan met Milli Vanilli: de heren leveren hun Grammy Award in en Rob Pilatus pleegt in 1998 zelfmoord. Fab Morvan is bezig met een eerherstel door eindelijk zijn verhaal te doen.

Fab Morvan van Milli Vanilli blikt terug met Gerard op zijn bizarre carrière

Hij kan het écht!

Het bizarre verhaal van Milli Vanilli krijgt, in elk geval voor Fab Morgan, nog een staartje. En wat blijkt? Hij kan daadwerkelijk goed zingen! Dat bewijst hij in de ochtendshow van Gerard Ekdom, die natuurlijk alle hits van zijn vroege groep in de kast heeft staan. Voor het eerst horen we 'Girl You Know It's True' gezongen door een van de de leden van Milli Vanilli!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

't Is de waarheid

'Girl I'm Gonna Miss You' staat in het najaar van 1989 vijf weken op nummer 1 in Nederland. Een jaar eerder bereikt het duo al de tweede plek met 'Girl You Know It's True' ('The Only Way Is Up' van Yazz & The Plastic Population staat dan op 1) en ook zomerhit 'Blame It On The Rain' blijft op de tweede plek steken (achter 'We Are Growing' van Margaret Singana). De zangers die de liedjes van Milli Vanilli hebben ingezongen, brengen in 1991 een album uit: The Moment Of Truth. Hierop staat 'When I Die', in 1997 een nummer 1-hit voor No Mercy.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie