Programma

Herken jij alle zangers in Perfect Day?

  1. Nieuwschevron right
  2. Herken jij alle zangers in Perfect Day?

BBC transformeert Lou Reeds 'Perfect Day' tot een reclame die uiteindelijk succesvoller wordt dan het origineel. Er werkt veel muzikaal talent aan mee. Herken je ze?

Groot succes

Om de verschillende soorten muziek op de radio te promoten maakt BBC in 1997 een reclameversie van Reeds 'Perfect Day'. Voor 488 euro komen er allerlei zangers om het nummer te zingen. De reclame slaat goed aan, want het wordt een groter succes dan het origineel! Zo staat Lou Reeds versie in de Nederlandse lijsten op nummer 33, maar de andere bereikt de zesde plaats. Daar wordt flink wat geld mee binnengehaald, maar de zangers en muzikanten willen het geld niet zelf hebben en daarom gaat het naar het goede doel.

Herken jij alle zangers?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie deden er mee?

Hier zijn ze allemaal op een rijtje: Lou Reed, Bono, Skye Edwards, David Bowie, Suzanne Vega, Elton John, Boyzone, Lesley Garrett, Burning Spear, Thomas Allen, Brodsky Quartet, Heather Small, Emmylou Harris, Tammy Wynette, Shane MacGowan, Sheona White, Dr. John, Robert Cray, Fun Lovin' Criminals, Ian Broudie, Grabrielle, Evan Dando, Courtney Pine, Brett Anderson, Minitry Choir, Joan Armatrading, Laurie Anderson en Tom Jones.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie