Programma

Death metal pionier Patrick Mameli te gast in De Keiharde Pödcast

  1. Nieuwschevron right
  2. Death metal pionier Patrick Mameli te gast in De Keiharde Pödcast

In deze aflevering van De Keiharde Pödcast hebben Mike Arntz en Anneke van Giersbergen een levende legende uit de death metal scene te gast; gitarist, componist en zanger Patrick Mameli van Pestilence.

De band werd in 1986 opgericht en wordt gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers in de scene. Mike en Anneke praten uitgebreid met Patrick Mameli over het 30-jarig jubileum van de death metal klassieker Testimony of the Ancients, de achtergrond rondom het album Spheres, hoe zit het toch met al die bandleden die komen en gaan en natuurlijk komt het nieuwe album Exitvm (release 25 juni 2021) uitgebreid aan bod. Uiteraard hoor je ook muziek van Pestilence; Twisted truth en Sempiternvs.

Luisteraar Christian Heusschen woonde in verband met zijn stage als architect in Amerika. Hij kocht daar in een platenzaakje een cd op grond van het artwork en het bleek een schot in de roos. De cd is van Eighteen Visions en we draaien van het album I let go.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Lorna Shore, Havok, King Woman en The Scorpions.

#15 - Death metal pionier Patrick Mameli (Pestilence) te gast (S03) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie