Naar homepage
Programma

Huilebalken in de muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Huilebalken in de muziek

Huilen tijdens een optreden? Sommige muzikanten houden het tijdens het zingen niet droog. We hebben een aantal huilebalken op een rijtje gezet.

Roxanne Chalifou speelt piccolo in de huisband van haar school. De arme Roxanne moet huilen van verdriet na het verlies van haar basketbalteam. Ze speelt door terwijl de tranen over haar wangen rollen. Roxanne is niet de eerste muzikant die op het podium in huilen uitbarst.

Taylor Swift

Ook Taylor Swift pinkt af en toe een traantje weg. In 2013 speelt ze in het Amerikaanse Omaha. Vlak voordat ze het nummer 'All To Well' wil spelen springen de tranen haar in de ogen. Het nummer gaat namelijk over haar ex-vriend. Ze stopt met spelen en vertelt haar publiek hoe moeilijk het is om een persoonlijk nummer te spelen.

Adele

In 2012 zingt Adele 'Someone Like You' in The Royal Albert Hall in Londen. Het publiek is enorm enthousiast terwijl ze het nummer ten gehore brengt. Al dit enthousiasme wordt Adele even te veel. Ze barst in tranen uit.

John Mayer

Ook John Mayer heeft af en toe een zakdoekje nodig. De singer-songwriter krijgt in 2010 een hoop kritiek over zich heen nadat hij een aantal stevige uitspraken had gedaan over zijn exen. Dit ging hem niet in de koude kleren zitten. In één van zijn shows biedt hij zijn excuses aan, waarbij ook een aantal tranen tevoorschijn kwamen.

Veel muzikanten gebruiken huilen ook als een zangtechniek. Hoe dat zit? Je hoort het hier

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie