Programma

Wout2day live vanaf Prinsjesdag

  1. Nieuwschevron right
  2. Wout2day live vanaf Prinsjesdag

Wouter van der Goes gaat op maandag 19 en dinsdag 20 september zijn programma Wout2day maken vanuit de Tweede Kamer in Den Haag. Op Prinsjesdag heeft Wouter de eer om de Troonrede zelf bij te wonen in de Ridderzaal.

Eerder dit jaar maakte Wouter twee uitzendingen vanuit de gevangenis. Daarna vroegen veel luisteraars of hij ook een keer een kijkje in de Tweede Kamer zou willen nemen.

Grote aantrekkingskracht

“Luisteraars wilden bijvoorbeeld weten of de ‘achterkamertjes’ nou echt bestaan. Dat de Tweede Kamer zo’n grote aantrekkingskracht heeft snap ik heel goed,” zegt Wouter. “Wat is de rol van de Tweede Kamervoorzitter? Zitten die grote blauwe Kamerstoelen nou lekker? Lunchen politici van verschillende partijen gewoon aan dezelfde tafel? Je ziet vaak politici op tv, maar hoe gaat het er daar in Den Haag nou echt aan toe? Dat wil ik voor en met de luisteraar gaan uitzoeken.”

Op stap met Lea Bouwmeester

Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) heeft Wouter uitgenodigd om met haar mee te gaan naar de Ridderzaal om de Troonrede in het echt bij te wonen! Zij zal Wouter meenemen achter de schermen en deuren openen die normaal gesloten blijven.

Quote

Het wordt een spannend radioavontuur! Het lijkt me gaaf om zo’n belangrijke politieke dag van dichtbij mee te maken en luisteraars echt mee te nemen naar het hart van politiek Den Haag.

Wouter van der Goes

Wout2day vanaf Prinsjesdag
Ma. 19 & di. 20 september: 16.00 - 18.00 uur
DJ: Wouter van der Goes

Ster advertentie
Ster advertentie