Programma

Demo van dertienjarige Ed Sheeran verkocht voor megabedrag

  1. Nieuwschevron right
  2. Demo van dertienjarige Ed Sheeran verkocht voor megabedrag

Een promotie-cd met daarop veertien nummers van een dertienjarige Ed Sheeran is geveild voor 50.000 pond. De opbrengst is vijf keer zo hoog als verwacht.

In 2005 brengt Sheeran het album Spinning Man in eigen beheer uit. Voor zover bekend zijn er twintig kopieën in omloop, maar nu is er toch een exemplaar geveild.

Eerste liefdesliedjes

De nummers van het album schreef hij toen hij zijn eerste gebroken hart had ervaren, nadat het uitging met zijn vriendinnetje Claire. In het boek Ed Sheeran: A Visual Journey vertelt hij erover: "Het was een hele onschuldige liefde. We hadden alleen elkaars handen vastgehouden, maar de relatie duurde behoorlijk lang. Toen kwam mijn eerste verwoestende break-up. Terugkijkend was het echt niet zo erg, maar in die tijd was het zielsverpletterend. Toen ze me verliet, schreef ik er veel liedjes over. Mijn eerste liefdesliedjes."

Weinig kopieën

Er zijn weinig kopieën van het album Spinning Man. Ed Sheeran heeft zelf veel in bezit en dat wil hij ook graag zo houden. "Er bestaan waarschijnlijk twintig exemplaren van Spinning Man en ik heb er negentien. Ik wil niet dat iemand anders een exemplaar bemachtigt", zegt hij. Het geveilde exemplaar gaf hij ooit aan een vriend, die de cd jaren later terugvond. De opbrengst was rond de 15.000 pond geschat, maar Spinning Man leverde maar liefst 50.000 pond op. "Een geweldige prijs! We hadden al verwacht dat hij voor een goed bedrag zou weggaan, maar dit heeft onze verwachtingen overtroffen", vertelt de veilingmeester van Omega Auctions weten aan de Britse media.

Luister hieronder naar nummers afkomstig van de demo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie