Programma

Superlange rockplaten

  1. Nieuwschevron right
  2. Superlange rockplaten

NPO Radio 2 dook de archieven van superlange rockplaten in en selecteerde acht heerlijk lange nummers voor eindeloos luisterplezier.

432 uur muziekplezier

Thom Yorke, frontman van Radiohead bracht deze week een muziekstuk uit van maar liefst 18 dagen lang. De soundtrack wordt gebruikt bij een tentoonstelling van Stanley Donwood in Sydney. Het muziekstuk bracht ons naar de archieven van superlange rockplaten waar we nog meer fijne lange nummers vonden.

Deep Purple-Child in Time

Hoe maak je als band duidelijk dat je tegen de oorlog in Vietnam bent? Door een protestnummer langer dan 10 minuten te maken natuurlijk!

Led Zeppelin - In My Time Of Dying

'Waarom een fantastische plaat na vier minuten al afronden?' moet Led Zeppelin gedacht hebben.

The Velvet Underground - Sister Ray

Dit nummer is gebaseerd op een verhaal dat Lou Reed schreef. Een verhaal over losbandigheid, drugsgebruik en geweld. Een verhaal dat niet na drie minuten al verteld is.

Genesis - Supper's Ready

Peter Gabriel vatte 'Supper's Ready' zo samen: 'a personal journey which ends up walking through scenes from Revelation in the Bible....I'll leave it at that.' Een bondige samenvatting van een nummer dat 23 minuten duurt.

Pink Floyd - Shine on You crazy Diamond

'Shine On You Crazy Diamond' is een muzikale hulde aan Syd Barrett, één van de oprichters van de rockgroep Pink Floyd.

Bob Dylan -Desolation Row

Elf minuten lang genieten van de verhalen van Bob Dylan, dit nummer houdt je aandacht vast tot het einde.

Er zijn nog veel meer superlange rockplaten het benoemen waard, Jimi Hendrix bijvoorbeeld met 'Voodoo Chile'. Welke lange rockplaat is jouw favoriet?

Ster advertentie
Ster advertentie