Programma

Edsilia Rombley laat Franse teksten aan Chantal Janzen over

  1. Nieuwschevron right
  2. Edsilia Rombley laat Franse teksten aan Chantal Janzen over

Zangeres Edsilia Rombley heeft vele talenten, maar de Franse taal is daar niet een van. Ze laat de Franse teksten op het Songfestival dan ook graag aan haar collega Chantal Janzen over.

Wanneer Bart Arens maandagochtend met Edsilia belt in Aan De Slag! staat ze op het punt een repetitie van het Eurovisie Songfestival in te gaan. Bart heeft echter opgevangen dat we Edsilia geen Frans zullen horen spreken tijdens het jaarlijkse liedjesconcour. "Ik ging een script lezen en daarin zag ik een stuk in het Frans bij de naam Edsilia staan", vertelt ze vrolijk. "Nog voordat ik het kon lezen, dacht ik: dit is een grap! Ik heb geen talenknobbel. Ik kom niet verder dan 'bonjour'. Chantal kan dat prachtig."

Hemel & Aarde ontdekt

Edsilia Rombley presenteert het Songfestival samen met Chantal Janzen, Nikkie de Jager en Jan Smit, maar ze heeft Nederland ook twee keer vertegenwoordigd op datzelfde festijn, in 1998 en 2007. Onlangs onthulde ze aan Jeroen Kijk in de Vegte dat haar kinderen haar songfestivalhit Hemel & Aarde nog nooit hebben gehoord. Daar is inmiddels verandering in gekomen. "Ik kwam van de week beneden en toen zat mijn oudste dochter Hemel & Aarde te oefenen op de piano. Ik denk: wat krijgen we nou? Ze had het opgezocht op YouTube. Ze zitten me toch te checken zonder dat ik het weet."

Ook vertelt Edsilia dat ze heel nerveus is voor de puntentelling:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: persfoto Eurovisie Songfestival

Ster advertentie
Ster advertentie