Programma

Bijna weggegooide hit: 'Accidentally In Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijna weggegooide hit: 'Accidentally In Love'

Sommige hits waren bijna in de vergetelheid verdwenen of zelfs nooit opgenomen. Zo zat Counting Crows erg omhoog met 'Accidentally In Love'.

Top 10-hits

Counting Crows breekt in 1994 door met het hitje 'Mr. Jones', maar het duurt nog tien jaar voordat de Amerikaanse band top 10-hits scoort in Nederland. In de zomer van 2004 is het eindelijk raak wanneer een nummer 1-hit wordt behaald met 'Holiday In Spain'. Wanneer die samenwerking met Bløf nog in de top 10 staat, is de opvolger alweer op weg naar de hoogste regionen van de hitlijsten: 'Accidentally In Love'.

Moeilijk, moeilijk

De vrolijke filmsong uit de animatiefilm Shrek 2 is erg ontypisch voor de groep rondom zanger en tekstschrijver Adam Duritz, die er toch wel een handje van heeft melancholische nummers te maken. De producenten van de tweede film uit de Shrek-trilogie vragen aan Counting Crows om een luchtig liedje te schrijven. "Ik had er erg veel moeite mee", zegt Duritz terugkijkend op 'Accidentally In Love'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verliefd zijn is veel leuker

"Ik schrijf normaal gesproken geen liedjes in opdracht en ik stond bijna op het punt dat ik het niet ging doen", legt hij uit. "Het enige wat ze vroegen was dat het een opbeurend nummer moest zijn." Het is een verliefdheid die de anders wat zwaarmoedige zanger inspireert om 'Accidentally In Love' te schrijven. "Het is een reflectie van mijn leven op dat moment."

Geen kans van slagen

Duritz omschrijft dat 'Accidentally In Love' gaat over een verliefdheid waarvan je eigenlijk vooraf al weet dat het geen enkele kans van slagen heeft. Dat is in zekere zin een beknopte omschrijving van het verhaal van Shrek: een grote groene trol die verliefd wordt op een knappe prinses. "Kinderen horen maar zelden Counting Crows-liedjes, dus het is leuk om deel van zoiets uit te maken."

Paleis Soestdijk

De verliefdheid van Adam Duritz levert een wereldhit op, die op nummer 1321 in de Top 2000 terug te vinden is. Met de dame in kwestie is het overigens nooit wat geworden, wat dan weer voldoende materiaal opgeleverd heeft voor andere songteksten. Op zaterdag 9 juli geeft Counting Crows een exclusief concert bij Paleis Soestdijk. Deze hele week kun je op NPO Radio 2 kaarten winnen.

Ster advertentie
Ster advertentie