Programma

Diederik Gommers: 'Hopelijk kan iedereen per 1 januari getest worden'

  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Gommers: 'Hopelijk kan iedereen per 1 januari getest worden'

Diederik Gommers is sinds kort online actief om goede informatie over het coronavirus te verspreiden. Gijs belt met hem om te praten over de laatste ontwikkelingen over het virus.

We zien het aantal coronagevallen de afgelopen tijd weer stijgen. Gommers maakt zich nog geen zorgen, maar is wel op zijn hoede. Hij vertelt: "Je merkt wel dat het piept en het kraakt, want we willen de reguliere zorg ook door laten gaan." Deze wordt momenteel al afgeschaald, omdat de capaciteit er niet voor is om deze op volle toeren door te laten gaan.

Hoe doen we het nu?

Met de nieuwe maatregelen zijn er opnieuw een flink aantal beperkingen opgelegd. Volgens Gommers heeft de toon van de laatste persconferentie ervoor gezorgd dat het virus in de samenleving ook anders ervaren wordt. "Het besef is nu toch wel doorgekomen dat we met elkaar aan de slag moeten. Ik zie het wel positief in, dat het gewoon met elkaar gaat lukken", aldus Gommers.

De sneltests

Vorige week werd bekend dat er coronasneltests ontwikkeld zijn die binnen een paar seconden al een resultaat geven. Gommers is hier optimistisch over: "Ik heb een beetje hoop dat we per 1 januari iedereen kunnen testen en zo vaak ze maar willen." Hij erkent wel dat we voordat we zover zijn nog wel een paar hindernissen moeten nemen. Als het ons inderdaad lukt om vanaf 1 januari iedereen te kunnen testen, zou dat ook goed nieuws zijn voor de grotere evenementen en samenkomsten. "Dat zou geweldig zijn. Dan zou je een concert kunnen doen."

Kunnen we volgens Gommers kerst vieren met de familie? Je hoort het in het interview hieronder:

GIJS 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie