Programma

#Twitter bestaat tien jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. #Twitter bestaat tien jaar

Van BN'ers tot aan je schoonmoeder, Twitter heeft miljoenen gebruikers. Wouter van der Goes praat erover met techjournalist Merijn Doggen.

Wat moet ik ermee?

Tien jaar geleden was er nog veel twijfel over de functionaliteit van Twitter. Is iedereen wel geïnteresseerd in het alledaagse leven van koffiezetten en bankhangen? Volgens techjournalist Merijn Doggen (@MerijnDoggen) heeft Twitter in de afgelopen tien jaar veel goeds gebracht.

Nieuws delen

"In het begin wisten mensen niet wat ze ermee aanmoesten", vertelt Doggen in Wout2day. "Pas na verloop van tijd ontdekte men om nieuws en informatie te delen." Het gevolg hiervan is dat men heel snel veel nieuws kan lezen, volgen, maar ook kan bediscussiëren volgens Doggen.

Quote

Geliefden en banen via 140 tekens

Merijn Doggen

Zo krijg je veel volgers

Wouter vraagt zich af wat de truc is om een groot aantal volgers te krijgen. "Eerlijk gezegd ben ik er zelf niet heel goed in. Soms vergeet ik het gewoon", geeft Doggen toe. Het geheim zit 'm in het actief Twitteren en slim informatie delen. "Door mensen te volgen op Twitter kun je aan informatie komen waar je normaal niet achter kan komen."

Hoogtepunt

Twitter is het eerste medium dat een livestream fasciliteerde. Inmiddels zijn YouTube en Facebook ook al in staat deze dienst aan te bieden op hun mediums. "Mensen gaan minder Twitteren, vrees ik." Om te bestaan zal Twitter zich moeten blijven ontwikkelen."

Luister hier het hele interview met Merijn Doggen:

Wout2day
Ma t/m vr 16.00 - 18.00 uur
DJ: Wouter van der Goes

Ster advertentie
Ster advertentie