Programma

Leo viert de 50ste verjaardag van Marvin Gaye's album What's Going On

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo viert de 50ste verjaardag van Marvin Gaye's album What's Going On

Het album What's Going On van Marvin Gaye is vrijdag precies 50 jaar geleden uitgebracht. Voor Leo Blokhuis genoeg reden om zondag tussen 20.00 uur en 21.00 uur een uur lang aandacht te besteden aan dit album, samen met onder andere Liquid Spirits.

De band Liquid Spirits komt langs om een aantal nummers van dit album te coveren. Welke dat zijn blijven nog even geheim, maar What's Going On zelf (de meest bekende) laten ze liggen. "Die is al zo vaak gespeeld. Het lijkt ons leuk om andere tracks van het album te spelen", leggen ze uit.

Leo zal de rest van het uur je verhalen vertellen over het album, maar ook over de periode waarin het album werd uitgebracht. Het is het eerste album dat door Marvin Gaye zelf geproduceerd is. Zet je thuis het hele album op dan zal je opvallen dat de negen nummers vrijwel allemaal in elkaar overlopen. Wereldwijd wordt het album gezien als een der beste ooit gemaakt in dit genre.

Vietnamoorlog

Het verhaal in de songteksten wordt verteld vanuit het oogpunt van een veteraan die terugkomt uit de Vietnamoorlog. Marvin Gaye kijkt kritisch naar de Verenigde Staten, het land waarvoor hij vocht en waar hij niets anders ziet dan onrechtvaardigheid, leed en haat.

Blokhuis

Je hoort Blokhuis iedere zondag van 20.00 tot 22.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie