Programma

Liefde voor tuinkabouters

  1. Nieuwschevron right
  2. Liefde voor tuinkabouters

Stefan Stasse komt uit de kast. Hij heeft

107 kabouters

De presentator van de Staat van Stasse uitte zijn liefde voor de sprookjesachtige decoratiestukken nadat Marcela Telehanicova uit het Britse Devon op een ochtend 107 tuinkabouters voor haar deur aantrof. Als ze na vier weken niet worden opgeëist, mag Marcela ze houden.

Dat is toch een droom?

"Dat vind ik leuk", verzucht Stefan. "Dat is toch een droom, als je ervan houdt? Ik hou ervan, mijn hele leven al. Ik heb zelf elf mooie tuinkabouters. Ik hou vooral van tuinkabouters die aan het werk zijn. Ik hou niet van kabouters die niks doen of een spaarpot zijn."

Diefstal

In de buurt waar Stefan woont, is een hoge populatie aan tuinkabouters. Zelfs bij mensen die geen tuin hebben, staan ze. Diefstal van kabouters doet pijn, vertelt hij. "Er mag veel best en je mag ook wel eens wat doen wat niet mag, maar blijf met je poten van tuinkabouters af."

Zonder cynisme

Stefan doet een oproep tot tolerantie voor tuinkabouterliefhebbers. "Waarschijnlijk zijn er ook mensen die niks met kabouters hebben en dat respecteer ik, maar respecteer mij ook als ik zonder cynisme mag zeggen: ik hou van tuinkabouters. Tuinkabouters zijn AAN!"

Ster advertentie
Ster advertentie