Programma

Legendarisch Live: Prince haalt alles uit de kast bij Purple Rain Tour

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch Live: Prince haalt alles uit de kast bij Purple Rain Tour

In november 1984 gaat de legendarische Purple Rain Tour van start. Prince reist met zijn band door de Verenigde Staten en doet er alles aan om zijn tour tot een succes te maken.

Vijf verschillende outfits

Úren werk zitten er in de optredens voor Purple Rain Tour en elke show trekt Prince weer alles uit de kast. Zo heeft hij voor één avond maar liefst vijf verschillende outfits, komt hij naar binnen in een soort van kuip en leert hij zijn bandleden dansen. "We oefenden voor een spiegel en Prince zorgde dat we er elegant uitzagen. Net als bij ballet, want je wilt niet als een knullig persoon op het podium staan", vertelt drummer Robert Rivkin. Je ziet de dansers bij het nummer 'I Would Die 4 U' de danspasjes doen, zoals ze het hebben geleerd van hun leadzanger.

Check het nummer 'I Would Die 4 U' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toegift

Prince maakt zijn nummers graag wat langer. "Er worden zelf weddenschappen afgesloten op de lengte van nummers", vertelt Leroy Bennet, de lichttechnicus. "Als je het goed deed, kon je makkelijk een paar honderd dollar verdienen op één avond." Het nummer 'Baby I'm A Star' is er zo eentje. Na vier minuten lijkt het afgelopen te zijn, maar dan hoor je de zanger roepen: "Ik ben nog niet klaar!" 'Baby I'm A Star' wordt dan ineens zes minuten langer dan het origineel.

Check hieronder het optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie