Programma

Correspondent Michiel Vos: 'Amerika ligt volledig plat'

  1. Nieuwschevron right
  2. Correspondent Michiel Vos: 'Amerika ligt volledig plat'

Vanwege het coronavirus sprak Ruud - op afstand - een half uur lang met Michiel Vos. Hij in Amerika, Ruud in Nederland. Over het coronavirus, The American Dream, het verhuizen naar New York en hoe het is om de schoonzoon van Amerika's machtigste vrouw te zijn.

"Ik zit negen tijdzones verder in Californië", vertelt Michiel. Werkt iedereen nu vanuit huis in Amerika? "De mensen die het kunnen permitteren zitten in quarantaine, maar andere mensen zitten gewoon om 5 uur 's ochtends in de metro naast andere mensen met een masker op. Hopen dat ze geen coronavirus krijgen."

De aanpak van Europa en Amerika

Vos legt uit dat Trump aangaf dat er genoeg testen zouden zijn en genoeg beademingsapparatuurr. Trump gaf zelf aan dat het coronavirus een 'klein' dingetje zou zijn. "Dat bleek natuurlijk helemaal niet waar te zijn. Er zijn geen genoeg testen. Er is veel te weinig beademingsapparatuur. Amerika ligt volledig plat", vertelt Michiel. "Trump verzint het, omdat hij wil dat het zo is." De manier waarop Europa en Amerika het coronavirus aanpakken is volgens Michiel totaal verschillend. "Het verschil is enorm", vertelt Michiel. Hoe merkt hij het? En wat vindt hij van Trump in vergelijking met Rutte?

Je hoort 't hieronder:

#9 - 30 MINUTEN RAUW met Michiel Vos (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie